Vad är Litecoin?


Sedan Litecoin släpptes 2011 har den snabbt blivit en av de mest populära kryptovalutorna som finns på marknaden. Eftersom den är nästan identisk med Bitcoin undrar många varför människor väljer att använda Litecoin framför andra kryptovalutor.

Även om båda valutorna är praktiskt taget identiska finns det några viktiga skillnader mellan Litecoin och Bitcoin . Till exempel mining av Bitcoins är på väg att bli svårare. Knapphet är den främsta anledningen till att människor väljer att använda Litecoin framför Bitcoin. En annan viktig skillnad mellan litecoin och bitcoin har att göra med litecoins generationstid.

Litecoins genereras var 2,5 minut medan Bitcoins endast genereras var 10:e minut. Dessutom kommer det att finnas ett litecoin-maximum på 84 miljoner litecoins där det bara någonsin kommer att finnas 21 miljoner bitcoins i omlopp .

Allt handlar dock inte om knapphet när det gäller litecoin och bitcoin . Transaktionskostnaden för litecoins är också betydligt lägre än för bitcoins eftersom litecoin använder en algoritm som kallas Adaptive N-Factor för att justera svårighet för kryptering och mining genom hashing.

Det är användningen av denna algoritm som gör det lätt att generera och bryta litecoins, vilket gör litecoin mer lättillgängligt för nybörjare än bitcoins .

En annan viktig skillnad mellan litecoin och bitcoin har att göra med litecoins säkerhetsfunktioner.

Litecoin skapades av Charlie Lee , som använde mycket av sin erfarenhet av att skapa Googles operativsystem Android som inspiration tilllitecoin .

Lee såg till att litecoin var säkert med kryptering av plånboken, offline lagringsmöjligheter och snabbare transaktionshastigheter jämfört med bitcoin

Man kan ansluta sig till några av de större och populära miningpoolerna om du vill vara med och bryta Litecoin.

Många kryptovalutaanvändare har intresserat sig för litecoin sedan lanseringen 2011 på grund av dess likheter med Bitcoin när det gäller både säkerhet och tillgänglighet, samtidigt som den har några viktiga skillnader som gör Litecoin mer användarvänlig som valuta för transaktioner.


Senast uppdaterad söndag 26 december 2021 kl. 09:59