Tips när du investerar i kryptovalutor och bitcoin

Bitcoin den största kryptovalutan

I det här inlägget får du tips som hjälper dig att investera bättre i kryptovalutor. De här tipsen är främst inriktade på Bitcoin men de kan även gälla andra kryptovalutor.

Det första tipset är väldigt enkelt - prova en kryptoplånbok och köp lite krypto till dig själv så att du har något att faktiskt använda det till när du väl investerar. Om du inte äger några bitcoin nu så är det enklaste sättet att skaffa några genom att gå via Coinbase eller Local Bitcoins . Det är också möjligt att tjäna gratis bitcoin från webbplatser som Bitcoinget och liknande.

Se också till att du förstår vad blockchain egentligen är innan du köper dina första mynt. Blockchaintekniken driver alla kryptovalutatransaktioner och utan att förstå vad det är, är detdet är lätt att bli lurad.

Så gör först en ordentlig undersökning och lär dig mer om kryptovalutan i fråga

Här är ett annat tips - spendera aldrig mer än 5 % av dina investerbara tillgångar på kryptovalutor och planera alltid en stop-loss innan du investerar i en kryptovaluta! Om du av någon anledning, efter att ha gjort all din forskning om en kryptovaluta eller bitcoin, fortfarande vill investera i den trots riskerna, se till att varje dollar du investerar inte kommer att påverka din livsstil. Så om du har 1000 dollar på bankkontot som sparpengar så köp bara så mycket bitcoin också. Jag vet att det kan tyckas vara sunt förnuft men människor ibland.Om du bara har 50 dollar och vill investera, ge inte allt till kryptovalutan: satsa 20 dollar och lämna kvar 30 dollar för nästa investering.

Det tredje tipset är att det inte är för sent ännu; vi når en ny ATH (all time high) nästan varannan vecka nu så det finns fortfarande hopp! Men om du vill investera i digitala valutor som bitcoin, se till att du vet när du ska sälja dem också. Håll inte kvar bitcoins eller kryptovalutor som går ner efter köp; om de faller mycket längre än sitt värde när de köptes, överväg att sälja dem och använd de pengar som blir över för att köpa en annan kryptovaluta på en annan ATH istället.

De flesta altcoins är coinsom steg i pris någon gång efter bitcoins ATH. Ether, till exempel, har stigit med över 4 000 % sedan ATH i juni 2015. Så om du köpte 1 000 ethers för cirka 11 dollar den gången skulle de idag vara värda mer än 4 700 dollar! Eller titta på Dash - sedan dess nuvarande ATH på över 1$.

Det fjärde tipset är att diversifiera din kryptovalutaportfölj! Lägg inte alla dina ägg i en korg om du vill maximera värdet på din investering och skydda dig mot förluster.

Som alltid ska du inte investera vad du inte har råd att förlora, så ta endast riskpengar med vilka du kan bära en förlust. Det femte tipset är att undvika scams shitcoins. Det kan tyckas vara sunt förnuft, men det händer att folk blir lurade. Investera inte en kryptovaluta som är för nya eller valutor med namn som du inte känner igen; återigen, gör din forskning innan du investerar.

Det finns också många falska kryptovalutor som lovar investerare tio gånger pengarna tillbaka. Håll dig borta från dessa och håll dig säker!

Det sjätte tipset är att använda bitcoin som en valuta: om du vill köpa något, prova att använda bitcoins för det först! Om det inte finns något du kan köpa direkt med bitcoins , försök då att köpa en altcoin och växla den med den som vill köpa det du säljer - de flesta altcoins idag var ursprungligen avsedda som investeringsmöjligheter och har utvecklats avsevärt med tiden

Det sjunde tipset är att du inte behöver riskera dina pengar bara för att komma in i bitcoin- och kryptovalutavärlden: det finns många andra sätt att tjäna gratis bitcoins! Du kan spela spel och spela på nätet, söka jobb och och utföra uppgifter på webbplatser som Fiverr , erbjuda företagstjänster på nätet och ta betalt i bitcoin, genomföra undersökningar osv.

Det åttonde och sista tipset är att eftersom vi har nått en ny ATH nyligen, investera endast vad du har råd att förlora om vi faller igen också. Kryptovalutor är mycket oförutsägbara som investeringar eftersom så fort de blir tillräckligt populära för att alla ska känna till dem så skjuter priserna i höjden; men när alla börjar sälja kan det gå ner mycket snabbt. Så tänk på att kryptovalutavärlden är mycket riskfylld och att den inte är för alla, men det finns stora möjligheter att få väldigt hög avkastning på ditt investerade kapital i kryptovärlden.


Senast uppdaterad lördag 25 december 2021 kl. 19:34